martes, 14 de octubre de 2014

LOGO-bojalogo2
HRVATSKO-HISPANSKO DRUŠTVO & KNJIŽNICA I ČITAONICA BOGDANA OGRIZOVIĆA imaju čast pozvati Vas na predavanje u okviru tribine „KULTURA SUSRETA“:
CARMEN VERLICHAK VRLJICAK
hrvatska spisateljica iz Argentine
i autorica knjige „Hrvati u Argentini“

moderator: TOMICA BAJSIĆ
tribina će se održati u utorak, 14. listopada 2014., u 18.00 sati u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u Zagrebu. VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!

VIŠE O GOŠĆI: Carmen Vrljičak je dijete hrvatskih iseljenika, rođena u Madridu, a odgojena u Argentini. Nositeljica je nagrade Academic koju je dodijelio Instituto Museo General Belgrano iz Buenos Airesa i autorica niz uspješnih knjiga u Argentini. „Hrvati u Argentini“ sastavni je dio predmeta sociologije na Narodnom sveučilištu u Buenos Airesu. Knjiga "El cardenal Stepinac" prva je knjiga o blaženom kardinalu Stepincu objavljena na španjolskome jeziku. Carmen Vrljičak školovala se u Buenos Airesu, gdje je diplomirala književnost i jezikoslovlje te magistrirala na radu o Thomasu Mannu. Bila je sveučilišna profesorica latinskoga jezika, suvremene kulture i španjolske književnosti, a kao novinar surađuje s dnevnikom "La Nacion", us ostale medije.


No hay comentarios: