viernes, 20 de febrero de 2015

Dana 29. I, hrvatska književnica iz argentinskog iseljeništva, Carmen Verlichak održala je promociju i razgovor u Narodnoj knjižnici u Murteru. Predstavila je svoju trojezičnu knjigu (hrvatski, španjolski i engleski) o zgradama i spomenicima sto su ih podigli Hrvati u Argentini. Promociju su, u sklopu djelatnosti Matice hrvatske u Murteru, organizirali Slobodan Skračić i Lovro Skračić.
 
Navedena promocija nadovezuje se na čitav niz več održanih knjizevničinih predstavljanja njenih knjiga prošle godine (dva puta Split, Matica hrvatska u Hvaru, Matici Isljenika u Dubrovniku, Matica Iseljenika u Zadru, Knjižnica u Supetru na Braču, Kaštel Sučurac, a predviđena su i autoričina gostovanja ponovno u Splitu, u Krivodolu i u Petrinji).

Carmen Vrljičak dodaje da se ni sama nemože sjetiti koliko je puta održala predstavljane svojih kniga u Imotskom, svom omiljenom gradu iz kojega potječu nijeni predci.


Autorica nam sada navodi da je u tjeku prevodenje  nijene knjige El cardenal Stepinac, el coraje de la fidelidad, prve knjige o blaženom Kardinalu napisane na španjolskom jeziku.

No hay comentarios: